Таг : Филип Морис

ЕКОНОМИЈА Компании и пазар

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Македонскиот научник д-р Филип Станковиќ од Скопје е еден од 430те научници во Филип Морис кои работат на истражување и развој на иновативни бездимни производи....
Компании и пазар

Тутунски Комбинат Прилеп со дивиденда од 2,4 милиони евра од заедничката компанија со Филип Морис

Влатко Зорба
Тутунски Комбинат Прилеп (ТКП) доби дивиденда од 2,4 милиони евра од компанија Филип Морис Тутунски Комбинат Прилеп (ФМТКП), што претставува зголемување за 58% споредено со...
ЕКОНОМИЈА

Никотинот не е примарниот причинител за болести поврзани со пушењето

Александар Петровски
Никотинот претставува природен алкалоид кој се наоѓа во тутунот и е главната причина зошто луѓето пушат, покрај ритуалот и вкусот. Но, дали никотинот е главна...
Компании и пазар

IQOS уредот со несогорлив тутун на Филип Морис почна да го освојува пазарот во САД

Влатко Зорба
Ако на 4-ти октомври кога IQOS и несогорливите тутунски патрони на Филип Морис Интернешнел (ФМИ) официјално почнаа да се продава во САД во само едно...