СТАНДАРД life

Финансиски систем

ЕКОНОМИЈА

НБ: Финансискиот систем лани успешно одговори на корона-кризата

Влатко Зорба
Финансискиот систем успешно им одговори на минатогодишните предизвици од корона-кризата. Високите регулаторни барања во периодот пред појавата на корона-вирусот и минатогодишните регулаторни мерки придонесоа за...
КОМПАНИИ

Граѓаните имаат доверба во финансискиот систем и во услови на криза

msp-admin
Македонската банкарска асоцијација во соработка со Фондот за осигурување на депозити денеска организираше пригодна виртуелна свеченост по повод Светскиот ден на штедењето, 31 октомври. На...