СТАНДАРД life

МБА

ЕКОНОМИЈА

НБ: Ширењето лаги и дезинформации ги вознемируваат граѓаните и имаат потенцијал да нанесат економски штети

Влатко Зорба
Народната банка соопшти дека бил оодржан работен состанок на којшто учество зеле и претставници на банките и штедилниците и претставници на НБ. Состанокот бил во...
КОМПАНИИ

Граѓаните имаат доверба во финансискиот систем и во услови на криза

msp-admin
Македонската банкарска асоцијација во соработка со Фондот за осигурување на депозити денеска организираше пригодна виртуелна свеченост по повод Светскиот ден на штедењето, 31 октомври. На...
ЕКОНОМИЈА

МБА: Претставниците на нашата земја најбројни во големото финале на Европскиот квиз на парите

Влатко Зорба
Според податоците коишто ги објави Европската банкарска федерација, во големото финале на Европскиот квиз на парите, во коешто покрај учениците, учествуваа и менторите, родителите и...
КОМПАНИИ

МБА: Сте банки и штедилници интензивно преземаат активности за заштита на здравјето на своите клиенти

msp-admin
Македонската банкарска асоцијација (МБА) денеска преку соопштение ја извести јавноста дека сите банки и штедилници интензивно преземаат активности за заштита на здравјето на своите клиенти....