СТАНДАРД life

јавни претпријатија

ЕКОНОМИЈА

Јавните претпријатија ќе ги бришат каматите на долговите на граѓаните

Влатко Зорба
Јавните претпријатија на државо ниво ќе ги бришат каматите на долговите на граѓаните, оваа мерка е предвидена во петтиот антикризен пакет. Денеска премиерот Зоран Заев...
ЕКОНОМИЈА

Битиќи: Намерата на Владата е да имаме ефикасни и ефективни јавни претпријатија

Влатко Зорба
Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес, на покана на „Центарот за граѓански комуникации”,...