Стандард

Комора на сметководители

ЕКОНОМИЈА

Комора на сметководители: Итна неодложна измена на роковите за поднесување на завршни сметки

Влатко Зорба
Процедурите за имплементација на економските мерки за поддршка на стопанството содржани во петтиот пакет е неопходно да се едноставни и да не претставуваат дополнително оптоварување...
ЕКОНОМИЈА

Комора на сметководители: Министерот за финансии да го сопре самоволието во институцијата која ја води

Влатко Зорба
Сметководствената професија е крвотокот на економијата и од нејзиното професионално и ефикасно извршување зависат сите економски процеси во општеството. За да се воспостави окружување во...
ЕКОНОМИЈА

Комора на сметководители: Итно да се преиспита одлуката да не се продолжат роковите за поднесување завршни сметки

Влатко Зорба
Комората на сметководители неделава доби известување дека и покрај тоа што сметководителите се загрозени од пандемијата и не можат да ги достигнат роковите, Министерството за...
ЕКОНОМИЈА

Комората на сметководители бара пролонгирање на роковите за поднесување на годишни сметки и финансиски извештаи

Влатко Зорба
Пролонгирање на роковите за поднесување на годишни сметки и финансиски извештаи преку законски измени на Законот за трговски друштва со цел подобрување на квалитетот на...
ЕКОНОМИЈА

Комора на сметководители: МФ потврди засега се дозволува системски неконтролирана е – трговија

Влатко Зорба
Комората на сметководители на Македонија во врска со реакцијата на Министерството за финансии испратена по одржаната прес конференција смета дека, во однос на забелешката за...
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!