Стандард

Ковид-19

КОМПАНИИ

Бритиш Американ Тобако работи на потенцијална вакцина за КОВИД-19

msp-admin
Американската биотехнолошка подружница на Бритиш Американ Тобако (БАТ), Кентаки БиоПроцесинг – КБП (Kentucky BioProcessing), развива потенцијална вакцина за КОВИД-19 која сега е во предклиничко тестирање....
КОМПАНИИ

ФИТР: 158 предлог дигитални решенија за справување со последиците од КОВИД-19 одат во фаза на финална селекција

msp-admin
Вкупно 158 од 546 пристигнати иницијативи одат во фаза на финална селекција на јавниот повик Креатон наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за...
АНАЛИЗИ

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

msp-admin
Регулаторите се подготвуваат за бурен квартал со зголемувањето на кризата со „КОВИД-19“. Но, што ако пандемијата продолжи повеќе од еден квартал? Лоренс Бун, главен економист...