Стандард

Мејл

ТЕХНОЛОГИЈА

Најмалку 10 хакерски групи ги знаеле недостатоците на Microsoft

Влатко Зорба
Најмалку 10 различни хакерски групи ги искористија неодамна откриените недостатоци на мејл клиентот на Microsoft, за да напаѓаат низ целиот свет, објави денеска компанијата за...
БИЗЛАЈФ

Никој не обрнува внимание еден детал при испраќање на CV, а во 80% од случаите тоа влијае на работодавачот

Влатко Зорба
Претпоставуваме дека веќе сте „научиле“ дека фотографијата во вашата работна биографија треба да биде професионална, односно не од плажа или од дискотека, лицето да биде...
БИЗЛАЈФ

8 совети каков мејл да му пишете на идниот работодавец

Влатко Зорба
Кога испраќате е-пошта до потенцијален работодавец, имате една шанса да го убедите дека сте паметни, компетентни, амбициозни и токму тоа што недостасува на неговата компанија....