Стандард

Пазар

КОМПАНИИ

Пазарот на смартфони во Европа бележи раст во третиот квартал

msp-admin
Откако неодамна се појавија податоци за развојот на пазарот за паметни телефони во третиот квартал од годината во светски рамки, сега имаме бројки за Европа....
КОМПАНИИ

Зошто пазарот на смартфони со „флексибилен“ дисплеј е во застој?

msp-admin
„Флексибилните“ уреди со екран на преклопување се добредојден чекор напред на пазарот на паметни телефони, но брзината на прифаќање на новиот форм-фактор ќе зависи од...
ЕКОНОМИЈА

Се спрема нозо законско решение за работењето на пазарите

msp-admin
Ново законско решение се подготвува за работењето на пазарите. Владата, односно Министерството за економија работи на решение заедно со претставници на сите стопански комори. Ова...