СТАНДАРД life

Прегорување

БИЗЛАЈФ

Расправијата со странци на Интернет е исто штетна како и прегорувањето на работа

Влатко Зорба
Експерт за ментално здравје и деловен тренер Рејчел Стоун, специјализирана за синдром на прегорување, ја објави својата визија за феноменот на дискусии преку Интернет во...
БИЗЛАЈФ

7 знаци дека сте жртва на „прегорување“ и 6 индустрии во кои работниците се најмногу под стрес

Влатко Зорба
„Burnout“ е англиски збор за „прегорување на работа“, познат како синдром, кој придружува многу вработени. Проблемот е што лесно паѓате во стапица, мислите дека не...