Таг : Препознавање на лице

Технологија

IBM ја напушта технологијата за препознавање на лице

Влатко Зорба
Технолошкиот гигант IBM објави дека го запира развојот на технологијата за препознавање лице за да се поттикне одговорно користење на технологијата. Оваа компанија со години...
Технологија

Facebook тестира карактеристика за препознавање на лицето за корисниците, при најавување во социјалната мрежа

Влатко Зорба
Биометриските технологии се составен дел на паметните телефони и ни овозможуваат да го провериме нашиот идентитет побрзо, полесно и побезбедно. Потрошувачите главно користат сензори за...