Таг : Корисници

Технологија

Zoom енкрипција „од крај до крај“ за сите корисници

Stefanija Kuzmanovska
Откако беше објавено дека на корисниците кои ја користат бесплатната верзија на апликацијата Zoom нема да им биде понудено криптирање „од крај до крај“ (end-to-end),...
Технологија

Гугл да плати 5 милијарди долари поради следење на милиони корисници

Stefanija Kuzmanovska
Компанијата „Гугл“ беше тужена во вторникот во парнична постапка под обвинение за нелегално нарушување на приватноста на милиони корисници со следење на нивната употреба на...
Технологија

„Грешка 502“ ги збуни корисниците на Гугл на Балканот

Елена Даскалова
Нешто повеќе од еден час корисниците не беа во можност да пристапат на Гугл и неговите сервиси, вклучувајќи ги Јутјуб, Гмаил, Гугл аналитикс, пребарувачот… Официјален...
Технологија

Twitter ќе брише „мрзливи“ корисници

Влатко Зорба
Популарната социјална мрежа Twitter одлучи да се ослободи од „мрзливите“ корисници. Во моментов тече процес на идентификување и алармирање на корисниците со неактивни сметки во...
Технологија

Твитер со нова функција: Криење на одговори на постови

Влатко Зорба
Твитер сега ќе им овозможи на корисниците да кријат одговори на свои објави. „За да им дадеме на луѓето поголема контрола над разговорите, што се...
Технологија

Facebook тестира карактеристика за препознавање на лицето за корисниците, при најавување во социјалната мрежа

Влатко Зорба
Биометриските технологии се составен дел на паметните телефони и ни овозможуваат да го провериме нашиот идентитет побрзо, полесно и побезбедно. Потрошувачите главно користат сензори за...