СТАНДАРД life

Телеграм

ТЕХНОЛОГИЈА

Telegram со опција за автоматско бришење на пораките

Влатко Зорба
Telegram е апликација која е многу популарна во последните месеци. Веќе ви кажавме како милиони корисници на WhatsApp се префрлија на Telegram поради споделување на...
ТЕХНОЛОГИЈА

Телефонски броеви на Фејсбук корисници се продаваат за 20 долари?

Влатко Зорба
Корисниците од повеќе од 15 земји, кои го поврзале бројот со сметката пред август 2019 година, ќе се соочат со проблеми. База на податоци полна...
ТЕХНОЛОГИЈА

Руски „Телеграм“ втора најбарана апликација во САД

Влатко Зорба
„Телеграм“, социјалната мрежа и услугата за безбедно испраќање пораки, кои потекнуваат од Русија, била преземена 545.000 пати во периодот помеѓу среда, 6 јануари и недела,...
КОМПАНИИ

Креаторот на Telegram: Apple се најопасни од сите

Влатко Зорба
Основачот на апликацијата Telegram, Павел Дипов смета дека Арple е во состојба сериозно да ја ограничи слободата на потрошувачите. „Apple и Google имаат многу поголем...
ТЕХНОЛОГИЈА

Апликации за комуникација со најбезбедна заштита на пренесените податоци

msp-admin
Во екот на скандалот со групата „Јавна соба“ на апликацијата Телеграм, се поставува прашањето дали поимот безбедна комуникација на интернет воопшто постои и што можеме...