Таг : Комуникација

МАКЕДОНИЈА

Принципи за одговорни и етички комуникации потпишани од повеќе од 60 професионалци од целиот свет

Светската форум асоцијација за комуникациите беше организатор на првиот Давос онлајн форум за комуникации, што се одржа на Зум април 2020 година со 145 учесници...
Технологија

После Messenger и WhatsApp, „Фејсбук“ има нова апликација за комуникација

Stefanija Kuzmanovska
„Фејсбук“ минатата година формираше специјален оддел во рамките на компанијата за развој на нови услуги и апликации. Одделот е наречен New Production Experimentar Team (NPE)....
МАКЕДОНИЈА

„Јавна Соба“ резултат на разнишани морални вредности, лесната достапност до средствата за масовна комуникација и толерантноста на законот кон сексуалните престапници

Ивана Рамаданова
Разнишаните морални вредности, лесната достапност до средствата за масовна комуникација на најмладите, злоупотреба на современата комуникациска технологија, незрелоста на младите и неинкорпорирање во нивната психа...
Технологија

Апликации за комуникација со најбезбедна заштита на пренесените податоци

Елена Даскалова
Во екот на скандалот со групата „Јавна соба“ на апликацијата Телеграм, се поставува прашањето дали поимот безбедна комуникација на интернет воопшто постои и што можеме...
Забава МАГАЗИН

Како комуницираат Северина и Милан Поповиќ по нивниот развод?

Елена Даскалова
Во фокусот на балканските медиуми и естрадата веќе извесен период е судската одлука старателството над Александар да го добие поранешниот сопруг на Северина, бизнисменот Милан...