СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Telegram со опција за автоматско бришење на пораките

Telegram е апликација која е многу популарна во последните месеци. Веќе ви кажавме како милиони корисници на WhatsApp се префрлија на Telegram поради споделување на нивните податоци со Facebook. Апликацијата нуди лесен за употреба интерфејс и многу функции за безбедна комуникација.

Програмерите на Telegram се доста активни во обезбедувањето нови надградби за соодветно реагирање на зголемениот интерес и сообраќај. Следното ажурирање на апликацијата вклучува три корисни функции што ќе ја направат комуникацијата во сметките уште полесна и попријатна задача. Првата од нив е алатка за автоматско бришење на пораки.

Досега, функцијата можеше да се активира само во тајните разговори на Telegram и не беше стандардно овозможена. Новата надградба за Android и iOS ќе овозможи автоматско бришење да работи во сите разговори на апликацијата. Може да поставите отстранување порака по 24 часа или седум дена од историјата на Telegram.

Добро е да се знае дека ако пораката е испратена пред да вклучите „Автоматско бришење“, нема да ја избришете од разговорот. Следната иновација се вика „Broadcast Groups“ и им овозможува на неограничен број членови да се приклучат на групни разговори. Сепак, постојат ограничувања само за администраторите да објавуваат содржина.

Опцијата за гласовни разговори е активирана во „Broadcast Groups“, што е погодно за комуникација со големи групи луѓе. Апликацијата ќе го олесни пристапувањето во групни дискусии со испраќање линкови за поканување други луѓе. Врските ќе престанат да бидат активни по одреден временски период или кога ќе се приклучат одреден број на корисници.

Ова ќе им даде поголема контрола на креаторите на виртуелни простории врз содржината и луѓето што се придружуваат. Telegram се надева дека подобрувањата ќе ја направат апликацијата уште подобра и ќе направат да поминуваме повеќе време користејќи ја.

Поврзани вести

Фејсбук има нова опција: „Кај си, комшија!“

Виртуелни прошетки во Google Earth од веб прелистувачот (ВИДЕО)

msp-admin

Познато кога ќе биде објавена новата верзија на Windows 10

Влатко Зорба