СТАНДАРД life

Претплатници

КОМПАНИИ

Бројот на глобални 5G претплати ширум светот достигна 200 милиони

Влатко Зорба
Минатогодишните предвидувања за забрзано воведување на 5G функционалност во областа на мрежите и уредите се остварија, па бројот на глобални 5G претплати ширум светот достигна...
ЕКОНОМИЈА

Пристап до интернет преку мобилна мрежа имаат 1 348 663 претплатници

Влатко Зорба
Заклучно со третиот квартал лани во државава се регистрирани 1 348 663 претплатници со пристап до интернет со широк и тесен опсег преку мобилните мрежи,...