СТАНДАРД life

Претприемач

ЕКОНОМИЈА

Македонка меѓу 100-те највлијателни жени во социјално претприемништво во Европа

Влатко Зорба
Македонија има своја претставничка на листата 100 највлијателни жени во социјално претприемништво на Euclid Network. Станува збор за Бистра Кумбароска, основачка на Heartbeats Innovation &...
БИЗЛАЈФ

Животни навики што ве прават подобар претприемач

Влатко Зорба
Претприемачите се стремат кон подобрувања во сите сегменти од животот, особено оние што ќе им помогнат да бидат подобри сопственици на деловни активности. Иако волшебното...
БИЗЛАЈФ

Како поранешен затвореник успеа да продаде компанија за 275 милиони долари?

Влатко Зорба
Како претприемач, навикнати сте на балансирање на многу задачи и справување во тешки услови. На крајот на краиштата, се навикнувате да преживувате во свет на...