СТАНДАРД life

СЕФ

АНАЛИЗИ

Глобалната елита повикува на „големо ресетирање“: Зошто?

Влатко Зорба
Светскиот економски форум во Давос, Швајцарија се одржува секоја година во јануари, но оваа година, поради пандемијата, се одржуваше во виртуелно издание. Основачот на Светскиот...
КОМПАНИИ

Шефот на СЕФ со лоша прогноза за капитализмот

Влатко Зорба
Пандемијата Ковид-19 несомнено остави голем белег врз човекот, планетата, бизнисот и заработката. Јазот меѓу богатите и сиромашните сега е подлабок отколку што беше, и тоа...