Стандард

Шпионирање

ТЕХНОЛОГИЈА

Хакери објавија информации за шпионскиот авион Bombardier Globaleye

Влатко Зорба
Канадскиот производител на авиони Bombardier оваа недела беше цел на хакерски напад. Тие потврдија дека биле жртви на сајбернапад во кој напаѓачите успеале да пристапат...
БИЗЛАЈФ

Како работодавците можат да ја користат работата од дома за да ве шпионираат?

Влатко Зорба
Работодавачите располагаат со цела низа алатки за да проверат што прават вработените на различни услуги – е заклучокот на извештајот објавен од „NYTimes“. Бидејќи ефектите...