26.8 C
Скопје
24 септември, 2023
СТАНДАРД life

СИПРИ

КОМПАНИИ

СИПРИ: 2.000 милијарди долари потрошени за вооружување во 2020 година

Влатко Зорба
Скоро 2.000 милијарди долари се потрошени за вооружување во 2020 година, и покрај слабеењето на економијата, според новиот годишен извештај на Меѓународниот институт за мир...
КОМПАНИИ

САД се најголемиот извозник на оружје во светот, Русите запишаа голем пад

Влатко Зорба
Соединетите Американски држави ја потврдија својата позиција како најголем извозник на оружје во светот, со повеќе од една третина од глобалната продажба во последните пет...