СТАНДАРД life

Оружје

КОМПАНИИ

САД се најголемиот извозник на оружје во светот, Русите запишаа голем пад

Влатко Зорба
Соединетите Американски држави ја потврдија својата позиција како најголем извозник на оружје во светот, со повеќе од една третина од глобалната продажба во последните пет...
КОМПАНИИ

Банкротираше една од најмоќните американски лоби групи

Влатко Зорба
Американската NRA (National Rifle Association), најголемото лоби од овој тип, поднесе барање за банкрот, според документите доставени до Тексас во петокот. Групата соопшти дека планира...