СТАНДАРД life

Средна класа

БИЗЛАЈФ

Пандемијата ја „збриша“ средната класа: Долгови и заеми повлекоа 150 милиони луѓе на дното

Влатко Зорба
Еден од економски најзначајните трендови во последните неколку децении е појавата на глобална средна класа. Очекувањата дека оваа група потрошувачи ќе продолжат да растат, бидејќи...
КОМПАНИИ

Средната класа се намалила за 90 милиони луѓе

Влатко Зорба
Средната класа на глобално ниво опадна за прв пат од 90-тите години на минатиот век, поради пандемијата на коронавирус, додека скоро две третини од домаќинствата...