СТАНДАРД life

Сугарески

ЕКОНОМИЈА

Сугарески: Во источниот дел на државата инвестирани 80 милиони евра во инфраструктура

Влатко Зорба
Се подобрува патната поврзаност во Североисточниот регион со тековните активности за изградба на нови и обнова на постојните патни делници, истакнаа министерот за транспорт и...
ЕКОНОМИЈА

Реа: Имаме 71 отсто на реализација на капитални инвестиции и очекуваме тоа да се зголеми до крај на година

Влатко Зорба
Сите експропријации и службени процедури се комплетно завршени и гасодовот напредува со силна динамика, а наредната година веќе може и општините да се приклучат, истакна...
ЕКОНОМИЈА

Заев и Сугарески на увид во реконструкцијата на 110 киловотниот далекувод ТС Штип – ТС Пробиштип

Влатко Зорба
Премиерот на РСМ, Зоран Заев заедно со министерот за транспорт и врски, Горан Сугаревски и генералната директорка на АД МЕПСО, Ева Шуклева, денес остварија работна...
ЕКОНОМИЈА

Сугарески бара носење нов закон за легализација на дивоградбите

Влатко Зорба
Легализацијата на дивоградбите со новиот закон нема да биде едно евро од квадрат, соопшти денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески по поставувањето на...
ЕКОНОМИЈА

Сугарески: Нашата цел е да создадеме квалитетна патна мрежа низ целиот западен дел на земјата

Влатко Зорба
Градежните активности за унапредување на патната мрежа во државата насекаде се одвиваат со силно темпо, оцени министерот за транспорт и врски Горан Сугарески по увидот...