Стандард

ТКП

ЕКОНОМИЈА

Влада: ТКП да ги преземе сите активности да се откупат дополнителни 700 тони тутун од вишокот од последната реколта

Влатко Зорба
На својата редовна 55-та седница што се одржа вчера, Владата ја разгледа и усвои информацијата за состојбите за откуп на тутун од реколта 2020 година...
ЕКОНОМИЈА

ТКП: Оперативна добивка намалена за 21% во споредба со 2019 година

Влатко Зорба
Финансискиот резултат за “Тутунски комбинат АД Прилеп” за период 01.01.2020-31.12.2020 покажува добивка во износ од 31.004 илјади денари. Споредбено со претходната 2019 година во истиот...
КОМПАНИИ

Менаџментот на ТКП ќе примаат минимална плата, a разликата ќе ја донираат во фондот за солидарност КОВИД-19

msp-admin
Одбор на директори на Тутунски комбинат АД Прилеп (ТКП) донесе одлука на целокупниот менаџмент во компанијата за месец април да му биде исплатена минимална плата...