СТАНДАРД life

извештај

ЕКОНОМИЈА

ТКП: Оперативна добивка намалена за 21% во споредба со 2019 година

Влатко Зорба
Финансискиот резултат за “Тутунски комбинат АД Прилеп” за период 01.01.2020-31.12.2020 покажува добивка во износ од 31.004 илјади денари. Споредбено со претходната 2019 година во истиот...
ЕКОНОМИЈА

Прометот во вкупната трговија во четвртото тримесечје бележи пад од 24,3% на годишна основа

Влатко Зорба
Прометот во вкупната трговија во четвртото тримесечје забележа реален пад од 24,3% на годишна основа, одразувајќи ги и натаму неповолните остварувања кај трговијата на големо...
ЕКОНОМИЈА

ДЗР: Најмалку 3.3 милиони евра се наплатени, а не се уплатени во Буџетот од Јавните комунални претпријатија

Влатко Зорба
Државниот завод за ревизија изврши ревизија на спроведувањето на дадените препораки содржани во Конечниот ревизорски извештај за извршена ревизија на успешност од 2019 година, на...
КОМПАНИИ

Алкалоид со добивка од 847,4 милиони денари за девет месеци

msp-admin
Фармацевтската компанија Алкалоид оствари вкупна сеопфатна добивка од 847.483.000 денари, во период од први јануари до 30-ти септември оваа година, стои во консолидираниот биланс на...
ЕКОНОМИЈАКОМПАНИИ

МОТ и ЕБОР ја советуваат Северна Македонија за пазарот на трудот по корона вирусот

Целта на препораките составени од заедничката работна група на Меѓународната организација на трудот (МОТ) и Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), на барање на...