Стандард

трговија

КОМПАНИИ

Европа губи 11 милијарди долари годишно заради договорот меѓу Вашингтон и Пекинг

msp-admin
Ветувањето на Кина за зголемување на увозот од Соединетите држави во контекст на неодамна потпишаниот трговски договор би можел да ја чини Европската унија околу...
ЕКОНОМИЈА

Северна Македонија и Словенија имаат одлична економска соработка

Влатко Зорба
Со вкупна меѓусебна трговска размена од 261 милион американски долари во 2018 година или над 2,4 милијарди долари од осамостојувањето до сега, може да се...