Стандард

Трговски центри

КОМПАНИИ

„Амазон“ купува „мртви“ трговски центри – во што ќе ги претвори?

Влатко Зорба
Амазон, кој и самиот влијаеше на „колапсот“ на трговските центри во САД, сега направи „целосен круг“ со купување трговски центри и нивно претворање во дистрибутивни...
ЕКОНОМИЈА

Шахпаска: Трговските центри кои ќе работат во недела ќе одвојуваат одреден процент од средствата за државната каса

Влатко Зорба
Доколку во конечното решение се одлучиме трговските центри да работат во недела, тоа ќе биде под строго дефинирани критериуми, строго определено работно време, но и...
ЕКОНОМИЈА

Трговските центри треба да работат и во недела, вели Заев

Влатко Зорба
Премиерот Зоран Заев смета дека трговските центри треба да работат и во недела, но вели дека им дава шанса на ресорните министри, работниците и коморите...