СТАНДАРД life

Шахпаска

ЕКОНОМИЈА

Шахпаска: Трговските центри кои ќе работат во недела ќе одвојуваат одреден процент од средствата за државната каса

Влатко Зорба
Доколку во конечното решение се одлучиме трговските центри да работат во недела, тоа ќе биде под строго дефинирани критериуми, строго определено работно време, но и...
ЕКОНОМИЈА

Шест илјади граѓани над 64 години возраст наместо да одат во пензија, продолжиле да работат

Влатко Зорба
Шест илјади граѓани над 64 години возраст согласно важечкото законско решение продолжиле да работат, наместо да одат во пензија и на нивно место да дојдат...
ЕКОНОМИЈА

Шахпаска: Блиску сме до решение недела да биде неработен ден

Влатко Зорба
После денешниот состанок на Економско-социјалниот совет на кој што ја презентирав последната верзија на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за работни односи, а...
ЕКОНОМИЈА

Шахпаска: По Нова Година ќе донесе законско решение за недела неработен ден

Берта Китинска
По Нова година законското решение за недела да биде неработен ден ќе влезе во собраниска процедура и ќе биде донесено, денеска најави министерката за труд...
ЕКОНОМИЈА

Шахпаска: Продолжуваме посветено да работиме на новиот Закон за работни односи

Берта Китинска
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска одржа работна средба со претставници од репрезентативните, нерепрезентативните синдикати и претставници на работодавачите, на која се дискутираше за...