СТАНДАРД life

Тутун

ЕКОНОМИЈА

Договорениот тутун до крајот на февруари ќе биде откупен од „Алијанс УАН“

Берта Китинска
Мултинационалната компанија „Алијанс УАН“ со седиште во Кавадарци до крајот на февруари, кога истекува и законскиот рок, ќе ја откупи договорена количина тутун. Ова му...
ЕКОНОМИЈА

Откупени 80 отсто од реколтата тутун со досега највисока просечна цена од 222,5 денари

Влатко Зорба
Откупот на тутунот тече според динамиката и непречено. Досега се преземени 80 отсто од количествата по досега највисока просечна цена од 222,5 денари, рече министерот...
ЕКОНОМИЈА

Димковски: Очекуваме непречен откуп и висока просечна откупна цена на тутунот

Влатко Зорба
Денеска и официјално започна откупот на тутун од реколтата 2019-та. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Прилеп, Илија...