СТАНДАРД life

Видеа

ТЕХНОЛОГИЈА

Фејсбук укинува уште една популарна опција, еве како да ги зачувате податоците пред да исчезнат

Влатко Зорба
Најпопуларната социјална мрежа во светот наскоро ќе ја укине можноста за споделување видеа, што им овозможи на корисниците да гледаат разни видеа заедно со своите...
ТЕХНОЛОГИЈА

Фејсбук ги забранува „deepfake“ видеата

msp-admin
Фејсбук објави дека ги забранува таканаречените „deepfake“ видеа, кои се вистински видеа, но манипулирани со вештачка интелигенција и други алатки. Акциите на социјалната мрежа се...