СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Фејсбук укинува уште една популарна опција, еве како да ги зачувате податоците пред да исчезнат

Најпопуларната социјална мрежа во светот наскоро ќе ја укине можноста за споделување видеа, што им овозможи на корисниците да гледаат разни видеа заедно со своите пријатели.

Споделувањето ќе биде оневозможено на 16 април и корисниците веќе нема да можат да создаваат или следат заеднички прегледи на страници, профили или групи на Фејсбук. Исто така, сите претходни видеа што имаа можност за споделување веќе нема да бидат достапни за повторно гледање.

Сепак, Фејсбук им остави на корисниците можност да преземаат претходно објавени споделени видеа, како и коментари од заедничките гледања. Преземањето е исто така овозможено до 15 април 2021 година.

Како да преземате податоци?

Алатката Download Your Information се користи за преземање на податоците, со кои можете да ги преземете сите споменати информации и реакции. Податоците за списокот на прегледи, посетители, други статистички податоци и коментари на други корисници ќе останат недостапни.

Еве како да ги преземете групните видео податоци:

*кликнете на последното десно паѓачко мени
*Settings & PrivacySettings
*Your Facebook Information
*View

За да додадете или избришете категорија, кликнете на полето покрај посакуваната група на податоци. Потоа кликнете на полето Create File за да го потврдите барањето. По поднесувањето на барањето, преземањето ќе биде во делот Available Copies, во делот Download Your Information.

Неопходно е да почекате неколку дена за подготовка на преземањето на податоците, по што корисникот се потсетува дека преземањето е подготвено.

За да преземете, треба да отидете во Available Copies и да кликнете на Download.

Поврзани вести

Apple патентираше нов вид тастатура со вградени десплеи

Влатко Зорба

Редизајнот на Windows 10 продолжува: Microsoft претстави неколку нови икони

Влатко Зорба

Паметните часовници на Huawei ќе работат со апликации од трети страни

Влатко Зорба