Стандард
ТЕХНОЛОГИЈА

Фејсбук може да воведе опција за криптирани аудио и видео повици

Доста веројатно е Фејсбук да ги прошири можностите на опцијата Secret Conversations со додавање на аудио и видео разговор. Ние дознаваме за оваа експериментална новина од „скриншот“, откриен од експертот Џејн Вонг. Исто така, гледаме индикација за присуство на криптирање на разговори од точка до точка.

Secret Conversations беа воведени во 2016 година и овозможуваат шифрирани чат разговори преку Messenger. Активирањето се случува во самата апликација и кога го користите овој метод на комуникација, само вие и вашиот соговорник можете да ги прочитате пораките. Покрај тоа, повикот ќе биде видлив само за уредите што сте ги одбрале и можете да изберете време за кое дабиде достапна секоја порака.

Неодамна, социјалната мрежа ја објави нивната намера да спроведе криптирање од точка до точка во сите нивни производи, вклучително и Инстаграм. Според Вонг, Фејсбук ја продолжува својата работа и на свој гласовен асистент, што може да биде вметната во истоимената апликација на компанијата.

Поврзани вести

Signal изгрева за сметка на WhatsApp

Влатко Зорба

Кога ќе биде премиерата на Samsung Galaxy S11?

msp-admin

Samsung Galaxy S11 ќе биде првиот смартфон во светот со 48MP телефото камера

msp-admin