СТАНДАРД life

Андроид 11

ТЕХНОЛОГИЈА

Android 11 презеде една петтина од паметните телефони и таблети во САД

Влатко Зорба
Android 11 оперативниот систем добива интензитет. Според најновите податоци, секој петти уред со Android – паметен телефон или таблет – во САД веќе е ажуриран...
ТЕХНОЛОГИЈА

Android 11 почнува да блокира пристап до одредени Wi-Fi мрежи

Влатко Зорба
Мобилниот оперативен систем Android 11 повеќе нема да дозволува смартфоните под негова контрола да се поврзуваат со некои корпоративни Wi-Fi мрежи, станува јасно од публикациите...
ТЕХНОЛОГИЈА

Google го претстави Android 11 Developer Preview порано од очекуваното

msp-admin
Google традиционално ги претставува првите „Preveiw“ верзии на оперативниот систем во втората недела од март. Компанијата сега е пред предвидениот распоред бидејќи Android 11 Developer...
ТЕХНОЛОГИЈА

Android 11 ќе поддржува функција за споделување на батеријата со други паметни телефони

msp-admin
Инверзното безжично полнење е сè уште релативно нова функција која многу паметни телефони не ја поддржуваат. Сепак, Google е многу заинтересиран за овој концепт. Компанијата...