Стандард

Мрежи

КОМПАНИИ

Изолација на Huawei: САД и Велика Британија промовираат јапонска опрема за 5G мрежи

Влатко Зорба
Владите на Јапонија, САД и Велика Британија ќе ја засилат соработката за промовирање на опрема и технологии развиени од јапонски компании во областа на 5G...
ТЕХНОЛОГИЈА

Android 11 почнува да блокира пристап до одредени Wi-Fi мрежи

Влатко Зорба
Мобилниот оперативен систем Android 11 повеќе нема да дозволува смартфоните под негова контрола да се поврзуваат со некои корпоративни Wi-Fi мрежи, станува јасно од публикациите...
КОМПАНИИ

АЕК објави резултати од мерење на квалитетот на мобилните мрежи на А1 и Македонски Телеком во Тетово и Илинден

msp-admin
Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) ги објави извештаите за состојбата на квалитетот на јавни електронски комуникациски услуги обезбедени преку јавни електронски комуникациски мрежи за населените...
ТЕХНОЛОГИЈА

Како да избегнете „seen“ на Facebook? Овој малку познат трик ја крие таа опција во Messenger

msp-admin
Многумина кои користеле Messenger се нашле во ситуации кога биле под притисок веднаш да одговорат на пораките затоа што знаат дека Facebook им испраќа на...