Таг : ВР

Технологија

Дигиталната телепортација има потенцијал да го промени светот

Влатко Зорба
Ставате мали, удобни очила, ги кревате контролерите и притискате копче. Дрон лета над преполни градски улици. Преку очилата, можете да видите што гледа и дронот...
Технологија

Вештачка кожа ќе ни овозможи да го почувствуваме ефектот на виртуелната реалност

Влатко Зорба
Технологиите за виртуелна реалност се развиваат со неверојатно темпо и ветуваат дека целосно ќе го сменат начинот на кој гледаме на мултимедија и се забавуваме....
Компании и пазар

6G ќе ја замагли линијата помеѓу реалното и виртуелното

Влатко Зорба
Првите мрежи од петтата генерација (5G) стапија во функција едвај оваа година, но сега се работи на новиот стандард за комуникација – 6G. Оние што...