Таг : 6Г

Компании и пазар

6G ќе ја замагли линијата помеѓу реалното и виртуелното

Влатко Зорба
Првите мрежи од петтата генерација (5G) стапија во функција едвај оваа година, но сега се работи на новиот стандард за комуникација – 6G. Оние што...