СТАНДАРД life

дозвола

ЕКОНОМИЈА

КХВ трајно му ја одзема дозволата на Друштвото за инвестиционо советување Ј.К. Морган и Велтх Менаџмент

Влатко Зорба
Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија (КХВ) на итна седница со која претседаваше Претседателот Нора Алити, поради измамнички и манипулативни дејствија донесе...
ЕКОНОМИЈА

Владата ја одзеде дозволата за одгледување на канабис за медицински цели на 5 ЛЕТЕРС ДОО Ресен

Влатко Зорба
На предлог на Министерството за здравство, Владата донесе Одлука за престанување на важењето на одлуката за давање на одобрение за одгледување на канабис за медицински...
ТЕХНОЛОГИЈА

Google бара дозвола од Трамп: Започнува тајно тестирање на 6G технологијата?

msp-admin
Google побара од одобрението од Федералната комисија за комуникации на САД за „тајно“ да тестира нова генерација на безжичен интернет во САД. Во барањето се...
КОМПАНИИ

Граѓаните од С. Македонија и понатаму ќе можат да патуваат во Германија за да работат

msp-admin
Ќе биде продолжена специјалната дозвола која овозможува пристигнување на економски мигранти од земјите на Западен Балкан во Германија. Според нацрт-одредбата, во која имала увид германската...