СТАНДАРД life

Мрежа

ТЕХНОЛОГИЈА

Lockheed Martin ќе гради 5G мрежа во вселената

Влатко Зорба
Филијалата на американската корпорација Lockheed Martin за развој на вселенска технологија го објави денеска договорот за стратешки интереси постигнат со сателитската стартап компанија Omnispace „за...
КОМПАНИИ

Audi ќе гради сопствен аналог на „Supercharger“ мрежата на Tesla

Влатко Зорба
Недостатокот на станици за полнење на електрични автомобили ја загрижува автомобилската индустрија со месеци. Германската асоцијација на автомобилска индустрија проценува дека во Германија се создаваат...
ТЕХНОЛОГИЈА

Изгаснат најопасниот малвер ботнет на светот

Влатко Зорба
Соработката на Европол и Европравда со полицијата на Холандија, Германија, САД, Велика Британија, Франција, Литванија, Канада и Украина резултираше во успешно исклучување на моментално најопасната...