СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Signal во новото ажурирање носи поефикасно управување со податоците

Најновата верзија на Signal за iOS (5.3.1) и Android (5.3.7) донесе голем број функции, како позадини во разговорите, анимирани налепници и дел „About“ на вашиот профил.

Апликацијата iOS, исто така, поефикасно ги обработува податоците приближувајќи ги до верзијата на Android на Signal.

Овие карактеристики за прв пат беа објавени на 11 јануари, а Android Police минатата недела извести за нив во бета верзија на Signal за Android. Како позадина за разговори, можете да изберете претходно поставени или ваши сопствени фотографии, исто како на WhatsApp, а исто така постои и опција да изберете позадини за индивидуални разговори.

Верзијата iOS на апликацијата управува поефикасно со податоците на Интернет, така што корисниците ќе можат да вклучат поставка за намалување на потрошувачката на податоци за време на повик, што, меѓу другото, ќе овозможи автоматско паузирање на преземањата на атачменти и подобрена компресија на сликата.

Поврзани вести

Samsung подготвува поевтина верзија на Galaxy Note за Европа

msp-admin

Huawei Mate X2 нема да користи дисплеи на Samsung

Влатко Зорба

Се појави ВИДЕО од Xiaomi Mi 11 Ultra – има секундарен екран и зум од 120x

Влатко Зорба