Стандард
ТЕХНОЛОГИЈА

WhatsApp воведува нов режим – исчезнување на пораки

Сега на WhatsApp можете да поставите пораките да исчезнуваат по некое време, но мора да го сторите тоа за секој разговор одделно.

Facebook сега сака да создаде режим на исчезнување на оваа платформа што ќе можете да го вклучите за секој разговор, без некои посебни поставки.

Опцијата ќе биде во поставките за приватност и откако ќе ја поставите, можете да ја користите секогаш кога ќе се допишувате.

Исчезнувањето на пораката беше воведено во 2020 година и можете да поставите пораки да исчезнуваат по седум дена.

Новата опција носи пораки што исчезнуваат по 24 часа.

Оваа информација ја пренесе „WABetainfo“, каде се наведува дека WhatsApp ја тестира оваа опција и ќе се вика „Dissapearing mode“.

Поврзани вести

LG го развива флексибилниот дисплеј за Apple

Влатко Зорба

Gartner: Blockchain и IoT се совршена „двојка“

msp-admin

Истражувачи: Android собира 20 пати повеќе податоци од iOS

Влатко Зорба