СТАНДАРД life
Храна

Посна салата со ориз

Состојки:

200 г варен ориз

1 краставица

3 страка свеж кромид

неколку страка магдонос

2 црвени или жолти пиперки

За преливот:

50 г каперси

сокот од половина лимон

2 лажици маслиново масло

половина лута пиперка ситно исечкана или лукче

Подготовка:

Сварете ориз, потоа исцедете го и исплакнете со ладна вода. Ставете го во сад за салата и додадете на него сецкана краставица, кромид, пиперка, домати и магдонос.

Подгответе дресинг со што ќе се комбинираат сите состојки и зачинете ја салатата. Добро промешајте и сервирајте.

Поврзани вести

Тестенини со туна: Саканата класика со пресврт, што го носи до нови граници

Urednik

Елка од тесто се јаде веднаш: Кујната нека стане вашето креативно катче во домот

Urednik

Рижото по рецепт на Гордон Ремзи: Се подготвува без ориз, но сепак е вкусно и сочно

Urednik