СТАНДАРД life

Stefanija Kuzmanovska

ЕКОНОМИЈА

Поддршка од Холандија за градење на човечкиот капитал во Министерството за финансии

Stefanija Kuzmanovska
Размената на искуства и знаења помеѓу министерствата за финансии на Република С. Македонија и Кралството Холандија продолжува и следните две години во насока на градење...
ЕКОНОМИЈА

Расте довербата за вложување во инвестициски фондови

Stefanija Kuzmanovska
Позитивните резултати од минатата година покажуваат потенцијал 2020 година да биде уште една успешна година за инвеститорите на македонскиот берзански пазар, особено што во последните...
ЕКОНОМИЈА

Раст на кредитите и депозитите во декември минатата година

Stefanija Kuzmanovska
Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември минатата година. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст...