Стандард

Холандија

КОМПАНИИ

Европа стравува од банкрот: Холандските угостители ја тужат владата поради мерките

Влатко Зорба
Европските угостители веќе подолго време се борат да преживеат, бидејќи не работеле со месеци, поради строгите мерки за корона. Сопствениците на ресторани во Хрватска велат...
ЕКОНОМИЈА

Поддршка од Холандија за градење на човечкиот капитал во Министерството за финансии

Stefanija Kuzmanovska
Размената на искуства и знаења помеѓу министерствата за финансии на Република С. Македонија и Кралството Холандија продолжува и следните две години во насока на градење...