Стандард
ЕКОНОМИЈА

Четвртиот пакет економски мерки, приоритет на новата влада

Пензионерите кои имаат пониски пензии од 15 000 денари, невработените, барателите на работа, самохраните родители и стечајците да добијат домашни платежни картички. Овие категории граѓани ќе бидат во фокусот во првите денови од мандатот на новата Влада.

-Потрошувачки картички за пензионерите со пензија под 15 илјади денари, невработените кои се пријавуваат во Агенцијата за вработување, самохраните родители, стечајните работници.На овој начин ќе ја поттикнеме приватната потрошувачка на најсиромашните граѓани, а преку тоа треба да ја подигнеме и економијата, рече Заев.

Поврзани вести

Пет совети како да станете побогати

Влатко Зорба

Жито Лукс: Оперативната добивка зголемена за 118%

Влатко Зорба

„Современ дом“ и „ЗСФ КОМ“ добија дозвола од КХВ да го преземат „Скопски пазар“

Влатко Зорба