Стандард
ЕКОНОМИЈА

Финансиските друштва ќе ги разгледаат годишните резултати

Денес преку Зум платформата, ќе се оддржи презентација за постигнатите резултати од годишното истражување на пазарот на финансиски друштва, во организација на Асоцијацијата на финансиски друштва.

На овој настан, обраќање ќе имаат Јана Никодиновска – генерален секретар на АФД, Маја Кадиевска – Војновиќ, финансиски експерт, поранешен вицегувернер задолжен за операции на финансиски пазари и платни системи, предавач на Универзитетот Американ Колеџ Скопје и Филип Димитровски – претседател на АФД.

Поврзани вести

Aкцискиот промет на Македонската берза лани бил повисок во однос на берзите во Белград, Софија, Подгорица, Сараево и Бања Лука

Влатко Зорба

ТИРЗ учествуваат со околу 40% од вкупниот увоз во С.Македонија

Влатко Зорба

Пензиите ќе се исплаќаат од 29 март

Влатко Зорба