СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Јосифовски се стекнал со 90 обични акции од Макпетрол

Претседателот на Управниот одбор на Макпетрол, Андреја Јосифовски се стекнал со уште 90 акции од друштвото, соопштија оттаму.

„Согласно член 34, став 1, алинеја 7 од Правилата за котација на Македонската Берза за хартии од вредност АД Скопје, известуваме дека Претседателот на Управниот одбор г. Андреја Јосифовски, се стекна со 90 обични акции од издавачот Макпетрол АД Скопје“, стои во известувањето.

Според Македонска берза, една акција на Макпетрол денеска се тргува за 72.500,00 денари.

Поврзани вести

Царовска: Подготвивме национален преглед, којшто ќе ни даде насоки за борба со сиромаштијата, нееднаквоста и одржливиот развој

Светската банка со 120 милиони долари ќе поддржи пет проекти во земјава

Влатко Зорба

Се ажурираат листите: На страницата kupuvamdomasno.gov.mk ќе може да проверите дали ќе добиете 6.000 денари

Берта Китинска