Стандард
ЕКОНОМИЈА

Колку пари ни беа потребни за да го истуркаме месец јули?

На едно четиричлено семејство во просек во јули му биле потребни 33.265 денари за задоволување на основните месечни потреби.

Најмногу пари, според Синдикалната минимална кошница, се потребни за храна и пијалоци односно 14.064 денари, како и за подмирување на режиските трошоци 10.444 денари. За превоз биле потребни 2.466 денари, а за хигиена 2.369 денари.

За облека и обувки биле потребни 2.142 денари, а за културни активности 1.066 денари.

Поврзани вести

Влада: Априлската плата од 14.500 денари по работник ќе легне на сметките од 21.542 компании

Минималните трошоци на четиричлено семејство не можат да се покријат со просечно исплатената плата во земјава

Влатко Зорба

Синдикалната минимална кошница за декември 2020 година изнесува 33.697 денари

Влатко Зорба