Стандард
ЕКОНОМИЈА

Котација и проширување на котацијата на државни обврзници

Согласно Барањето од страна на Министерството за финансии на Република Северна Македонија за котација и проширување на котацијата на државни обврзници, почнувајќи од 15.02.2021 година на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација државните обврзници со следните карактеристики:

Вид на хв: државни обврзници без девизна клаузула
Вредност на емисијата: 336.000.000,00 МКД
Број на издадени хв: 33.600
Номинална вредност на една обврзница: 10.000 МКД
Датум на издавање: 28.01.2021
Датум на достасување: 28.01.2023
Каматна стапка: 0,60%
Шифра на тргување: M280123
ИСИН: MKMINF20GV68
Распоред на тргување: Континуирано тргување

Се проширува котацијата на емисијата на државните обврзници со ИСИН број MKMINF20GV50 која првично беше котирана на 18.01.2021 година, со издадени  49.400 обврзници во вредност од 494.000.000,00 МКД, после што емисијата на овие државни обврзници ги има следниве карактеристики:

Шифра на тргување: M140136
ИСИН: MKMINF20GV50
Број на новоиздадени хв: 53.300
Вкупен број на изададени хв: 102.700

Поврзани вести

Халкбанк ќе го зголеми капиталот за нови 20 милиони евра

Влатко Зорба

СКСЗМ: Уредбата за носење заштита на лицето е неприфатлива за деловната заедница

Берта Китинска

Денеска е последен рок: Ќе има казни за газдите ако не ја исплатат државната помош на работниците

Берта Китинска
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!