СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Започна предвремната исплата на пензиите

Денес започнува предвремената исплата на пензиите за месец ноември.

Сите експозитури и филијали на банките се подготвени за готовинска исплата за клиентите кои не користат платежни картични, а пензиите ќе се исплаќаат според висината и тоа по овој редослед:

До 11.000 денари, исплатата ќе се изврши в четврток

Од 11.001 до 14.000 денари исплатата ќе се врши во петок

Од 14.001 до 18.000 денари исплатата ќе се изврши во понеделник

И над 18.001 денари исплата ќе се изврши во вторник

Поврзани вести

Се замрзнуваат цените на основните продукти

Банките очекуваат зголемена побарувачка за кредити од компаниите

Влатко Зорба

СОВЕТИ ОД МИЛИЈАРДЕР: Парите не купуваат среќа!

Stefanija Kuzmanovska