Стандард
КОМПАНИИ

BMW ќе го зголеми производството на возила во Кина

BMW се согласи со својот кинески партнер Brilliance да го зголеми производството на автомобили во Кина.

Врвните германски производители на луксузни автомобили станаа позависни од Кина од кога било, покажуваат извештаите за заработка, нагласувајќи ја важноста на пазарот како редок извор на раст во индустријата погодена од пандемија.

Mercedes-Benz, BMW и Audi забележаа рекордно голема продажба на најголемиот светски пазар на автомобили минатата година, во зачудувачки контраст со нивниот значителен пад на вкупната глобална продажба.

Уделот на Кина во глобалната продажба скокна од 5 до 6 процентни поени во секоја компанија – на 36% во Mercedes, 33% во BMW и 43% во Audi.

Поврзани вести

Pinterest стана трета социјална мрежа по големина во САД

Никола Поповски

Градежните компании ќе инвестираат 1 милијарда евра ако им се овозможи непречено да работат

msp-admin

Успешен старт на онлајн наставата и на новата академска година на Меѓународниот балкански универзитет

msp-admin