СТАНДАРД life
КРИПТОВАЛУТИ

Следната цел за Ethereum е 2.000 долари

Минатата недела, Bitcoin и Ethereum стабилно пораснаа на над 1.700 и 45.000 американски долари, соодветно, во однос на американскиот долар.

ЕТH тргуваше со нов рекорд близу 1.870 долари пред да започне краткорочна корекција.

Цената се тргува под нивоата на поддршка од 1.800 и 1.780 долари. Сепак, биковите биле активни над нивото од 1.750 долари. Дното се формираше близу 1,761 $ и цената во моментов се консолидира.

Постои тест за ниво на отпорност од 1.820 долари. Ова е близу до нивото на корекција од 50% на неодамнешната корекција од 1.870 до 1.761 долари. Исто така, постои голема линија на биков тренд, кој е формиран со поддршка од скоро 1.800 $ на 4-часовната табела на ЕТH / USD.

Во насока нагоре, првиот клучен отпор е близу до нивото од 1.840 американски долари. Фиб нивото на корекција од 61,8% од неодамнешната корекција од 1.870 до 1.761 $ исто така може да дејствува како отпор.

Следниот голем нагорен отпор е близу 1.870 долари. Јасна пауза над нивото од 1.850 и 1.870 долари веројатно ќе ја отвори вратата за сериозен и траен раст.

Следната голема цел на биковите во блиска иднина е 2.000 американски долари.

Ако Ethereum се бори да ја собере брзината над нивото од 1.850 долари, може да се корегира пониско. Првата голема надолна поддршка е близу до поддршката на тренд линијата и 1.800 американски долари.

Пробив под тренд линијата може да предизвика одржлив пад под нивото од 1.761 долари. Следната голема поддршка е близу до нивото од 1,640 американски долари.

Поврзани вести

Еден Биткоин како двособен стан во Скопје: Повторно руши рекорди

Влатко Зорба

Швајцарската „крипто-долина“ започна да прифаќа биткоин и етереум за плаќање даноци

Влатко Зорба

Guggenheim ќе купи 500 милиони долари во BTC преку Grayscale

Влатко Зорба